Popis: Libeček lékařský je mohutná, až 2 m vysoká, vytrvalá bylina. Množí se semeny nebo dělením trsů. Pro zahrádku bohatě stačí jedna rostlina. Výrazná vůně libečku připomíná polévkové koření, proto se libečku říká také zelené maggi.

Pěstování: Libeček nevyžaduje žádnou speciální půdu. Vystačí vám pouze běžná zahradní výživná zemina. Pokud není velmi sucho nemusí se libeček ani zalévat. Vysazujeme nejlépe do polostínu. Na podzim listy libečku zežloutnou a uschno. Libeček se na zimu zatahuje a na jaře opět obráží. 

Použití: Používají se listy výhradně čerstvé. Můžeme přidat při vaření brambor, do polévek, do omáček, pod maso či marinád.

Tip: Abychom měli libeček i přes zimu je dobré nať zamrazit či nasušit.  

26. 04. 2019, 22:05

perfektní bylinka na pesto

Pomohla Vám tato recenze? Ano (0) Ne (0)